Avondopleiding

**STAP BUDGET MOGELIJK**

Informeer even naar de startdata’s!

Kappersacademie Heerlen        045-5600611             

Voor wie ?

De avondopleiding is er voor iedereen die interesse heeft in het kappersvak en zich creatief in deze richting wil ontwikkelen. Het beroep van een kapper is een mooi vak, jij kunt als een van de weinigen de klant een ander “uiterlijk” geven. Het kappersvak is niet alleen maar  het haar knippen en verven het is meer dan dat, je bent veel met klanten bezig dus ook je communicatieve vaardigheden zijn belangrijk in dit vak. Jij luistert naar de klant zodat je precies weet wat hij of zij wil, maar daarnaast geef je ook advies. Aan de toelating van de opleiding is geen leeftijdsgrens of diploma-eis verbonden.

Cursusopbouw

De avondopleiding is in eerste instantie niet examengericht en is als volgt opgebouwd:
1e jaar: Basiscursus kappen (dames en herenvak)
2e jaar: Vervolgcursus kappen (dames en herenvak)
3e jaar: Gevorderde cursus kappen of keuze voor het examenjaar dames- en herenvak of moderne kniptechniek

Een cursusjaar bestaat uit 30 lessen van elk 3 uur, verdeeld over circa 9 maanden, van september tot medio mei. Elk jaar kan afzonderlijk worden gevolgd zonder examenverplichting.

Wel examen doen?
Mocht je wel examen willen doen dan is het natuurlijk mogelijk om een erkend diploma te behalen. Het diploma van het landelijk erkende  “ Kapper”. Als je hiervoor kiest dan is de minimale opleidingsduur 4 à 5 jaar en dien je minimaal 620 uur stage te lopen in een erkend leerbedrijf.

Inhoud van de lessen

De lessen die je zal gaan volgen zijn opgedeeld in theorie – en praktijk lessen. De precieze inhoud van deze lessen en de opleiding zullen besproken worden tijdens de 1ste lesavond. Ook zal dan het lesrooster worden uitgedeeld.

Een overzicht van de praktijkonderwerpen:
Wassen – Permanenten (alle aspecten) – Verven en/of coupesoleil technieken – Inleggen van een watergolf – Knippen en Watergolven – Knippen en föhnen – Knippen van een modekapsel – Het werken met een föhn (modelleren) – Uitkamtechnieken (uitkappen van een ingelegde watergolf)

Door de aard van de avondopleiding zijn de theorielessen beknopt en alleen gericht op hetgeen voor de praktijklessen nodig is. De aandacht is hoofdzakelijk in het 1e jaar gericht op Knippen, Stylen en Kleuren. Hiervoor is gekozen omdat uit de praktijk is gebleken dat de meeste kandidaten dit het belangrijkste en leukste vinden.

Modellen

Tijdens de praktijklessen heb je een model nodig, je dient zelf zorg te dragen voor de praktijklesmodellen, welke je bijvoorbeeld kunt kiezen uit familie, vrienden en/of kennissenkring. In het 1e basisleerjaar heb je circa 6 à 10 modellen nodig . Ook hierover krijg je tijdens de 1ste lesavond uitgebreide informatie.

Materialenset

Voor het volgen van de opleiding zijn professionele materialen nodig, deze worden door de Kappersacademie verzorgd in een compleet pakket:

tas
stylerkam
brede kam
vorkkam
open nekmes
verfmantel
oefenkop
kapmantel
coldwavemuts
tafelstandaard
verfschort
watergolgfollers
clipsen
ganzebekklemmen
uitkamborstel
permanent wikkels
nekkwast
butterflyklemmen
föhnborstels
knipschaar
coupeschaar
permanentstaafjes
halve permanentwikkels
halve watergolfrollers
verf /fixatiebakje
doosje vloeitjes
verfkwast
postichenaalden
fixatie sponsje
föhn
naaldkam
knipkammen
ventilatieborstel

Klik hier voor de kosten van de avondopleiding.

↓